Nyfiken

Vad kan ni erbjuda mig?

Vi har prova på och nybörjarskytte med luftpistol i stort sett varje onsdag under perioden september till april. För krutskyttar arrangerar vi årligen utbildning för det obligatoriska pistolskyttekortet.

Vi erbjuder även event för företag eller kompisgäng som vill testa skjuta pistol och revolver under kontrollerade former. Kontakta oss för mer information.

Luftladdat

Luftpistolskytte är en bra sport för ungdomar men även utmanande för dig som är äldre.

Du bör vara typ 7 år eller äldre för att kunna hålla stadigt i vapnet. Är du yngre får du gärna prova, men ta med dig någon vuxen.
Alla börjar skjuta sittande men från det att man fyller 14 år skjuter man oftast stående.
Kolla i kalendern när vi har nästa tillfälle.

Krutladdat

Fler varianter och vapentyper. Här smäller det mer och det ställer högre krav på dig som vill börja.

Vill du börja att skjuta pistol/revolver eller bara prova några skott? Börja med att skicka in en intresseanmälan. Vi kontaktar dig sedan för att planera in när det skulle passa. Vanligtvis får du komma samtidigt som vi har träning för nybörjare. Vi skjuter då med finkalibriga (.22lr) pistoler.

Träna

Inom pistolskyttet finns det massor av olika grenar så du kan lätt hitta dina favoriter. Vi i Säffle Pk arrangerar träningar normalt en kväll i veckan i skyttehallen eller på skjutbanan. Då kan du få träna på pistolskyttets olika moment under ledares handledning.

Välkommen att prova pistolskytte!

Tävla

Det arrangeras massvis med tävlingar inom sportskyttet, flera av dessa i vårt närområde och några arrangerar vi.